ORTHOPEDISCHE SCHOENEN (OSA)

Schoenen die speciaal voor u op maat gemaakt worden.

Aanvragen van orthopedische schoenen:
Het eerste paar orthopedische schoenen dient aangevraagd te worden door de revalidatie arts of een orthopedisch chirurg. Vervolgparen worden door uw schoenmaker aangevraagd. U kunt drie maanden na het eerste paar orthopedische schoenen een reservepaar aanvragen. Uiteindelijk hoort u te alle tijden twee paar adequate schoenen in u bezit te hebben. Een orthopedisch schoentechnicus bepaald of uw schoenen vervangen dienen te worden. Kinderen tot 16 jaar kunnen elke 9 maanden aanspraak maken op een paar orthopedische schoenen. En als dat nodig is, i.v.m. bv. groei, kunnen er ook tussendoor schoenen aangevraagd worden. Een orthopedisch schoentechnicus bepaald of tot vervanging van de schoenen overgegaan mag worden.

Vergoeding:

De aanvraag van uw specialist, samen met een offerte, sturen wij naar uw zorgverzekeraar ter verkrijging van een machtiging. Uw zorgverzekeraar vergoedt de voor u gemaakte schoenen, exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks wettelijk bepaald en dient voldaan te worden bij het afleveren van uw schoenen (contant of per pin). Huidige eigen bijdrage: Volwassenen: € 126,00 Kinderen tot 16 jaar: € 63,00 Denk aan uw verplichte(vrijwillige) eigenrisico bij uw zorgverzekeraar in 2023 vastgesteld op 385 euro Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u soms een deel van de eigen bijdrage vergoed krijgen. Kijk uw polisvoorwaarden hierop na.

Aanmeten:

Het aanmeten wordt gedaan door een orthopedisch schoentechnicus. Dit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.
4 a 6 weken na het aanmeten is er een pasafspraak.

Passen:

Bij het passen krijgt u een doorzichtige schoen aan. De schoentechnicus kan op deze wijze beoordelen of de pasvorm en de functionaliteit correct is. Hierna maakt hij met u een afspraak voor het afleveren van uw orthopedische schoenen. Tussen het passen en het afleveren van uw schoenen geldt een wachttijd van vier á zes weken.

Service:

Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Bij een nieuw paar schoenen, krijgt u direct een controle afspraak. Hierin wordt alles betreffende de schoenen nog eens nagelopen. Voor eventuele reparatie aan de schoenen, zoals nieuwe zolen of hakken kunt u ook bij ons terecht.

Inlopen:

De bovenkant van uw schoenen is gemaakt van hoogwaardig leer, dat zich makkelijk aanpast aan de vorm van uw voeten. Het is daarom erg belangrijk dat u deze schoenen gedurende de eerste weken regelmatig draagt. Wel raden we u aan dit op te bouwen, draag ze in het begin enkele uren zodat uw voeten ook tijd krijgen om aan de schoenen te wennen. Mocht er tijdens deze inloopperiode problemen ontstaan, bel ons dan voor advies of een aanpassing.