ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIE-SCHOENEN(OVAC)

Aanvragen van ovac:

Het eerste paar moet altijd aangevraagd worden door een revalidatiearts of een orthopedisch chirurg. Vervolgparen worden door uw eigen schoenmaker aangevraagd. Drie maanden na het eerste paar kunt u een reserve voorziening aanvragen. Uiteindelijk hoort u te allen tijde twee paar gelijkwaardige schoenen met aanpassing in uw bezit te hebben.

Een gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus bepaald of uw voorziening vervangen dient te worden. Kinderen tot 16 jaar hebben recht op een paar schoenen met voorziening. Bij groei of slijtage van de schoenen mag overgegaan worden tot verstrekking van een nieuw paar. Een gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus bepaald of tot vervanging overgegaan mag worden.

Vergoeding:

De meeste OVAC voorzieningen worden vergoed, maar controleer zelf uw polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor vergoeding van OVAC voorzieningen.

Eigen bijdrage:

Er is geen wettelijke eigen bijdrage verschuldigd. Denk aan uw verplichte(vrijwillige) eigenrisico bij uw zorgverzekeraar in 2023 vastgesteld op 385 euro

Aanmeten:

De schoenen waar de aanpassing aan gemaakt moet worden, dient u zelf aan te leveren. Wij zullen u advies geven welke schoen hiervoor het beste te gebruiken is. Wij zouden u ook eventueel kunnen doorverwijzen naar een van de betere schoenwinkels in de buurt waar wij mee samenwerken.

Afleveren:

We zullen na het aanmeten een afleverafspraak maken met u. Dit heeft een tijdsduur van 1 à 2 weken, afhankelijk van de voorziening.

Service:

Uw voorziening wordt met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Reparaties/onderhoud:

Voor eventuele reparaties aan de schoenen, zoals nieuwe zolen of hakken kunt u ook bij ons terecht.