SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN (OSB)

Aanvragen van SEMI-ORTHOPEDISCHE schoenen
Het eerste paar dient altijd aangevraagd te worden door de revalidatiearts of een orthopedisch chirurg. Vervolgparen worden door uw schoenmaker aangevraagd. U kunt drie maanden na het eerste paar semi-orthopedische schoenen een reservepaar aanvragen. Uiteindelijk dient u te alle tijden twee paar adequate schoenen in u bezit te hebben. Een gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus bepaald of uw schoenen vervangen dienen te worden. Kinderen tot 16 jaar kunnen elke 9 maanden aanspraak maken op een paar semi-orthopedische schoenen. En als dat nodig is, i.v.m. bv. groei, kunnen er ook tussendoor schoenen aangevraagd worden. Een gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus bepaald of tot vervanging overgegaan mag worden.

Vergoeding:

De aanvraag van uw specialist, samen met een offerte, sturen wij naar uw zorgverzekeraar ter verkrijging van een machtiging. Uw zorgverzekeraar vergoedt de voor u gemaakte schoenen, exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks wettelijk bepaald en dient voldaan te worden bij het afleveren van uw schoenen (contant of per pin). Huidige eigen bijdrage: Volwassenen: € 126,00 Kinderen tot 16 jaar: € 63,00 Denk aan uw verplichte(vrijwillige) eigenrisico bij uw zorgverzekeraar in 2023 vastgesteld op 385 euro Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u soms een deel van de eigen bijdrage vergoed krijgen. Kijk uw polisvoorwaarden hierop na.

Aanmeten:

Het aanmeten wordt gedaan door een orthopedisch schoentechnicus. Tijdens het aanmeten bespreekt hij met u de verschillende details, zoals het model en de kleur van uw schoenen. Dit neemt ongeveer een uur in beslag. Na goedkeuring van uw zorgverzekering worden de schoenen besteld. 3 weken nadat de schoenen besteld zijn krijgt u een afspraak om de schoenen te komen passen. Hierna worden eventuele aanpassingen aan de schoenen gemaakt. U krijgt opnieuw een afspraak voor het afhalen van de definitieve schoenen.

Afleveren:

Tijdens deze afspraak wordt een laatste controle uitgevoerd op de pasvorm en functionaliteit. Bij een correcte pasvorm en aangebrachte voorzieningen wordt de schoen afgeleverd.

Service:

Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Bij een nieuw paar schoenen, krijgt u altijd een controle afspraak. Hierin wordt alles omtrent de schoenen nog eens nagelopen. Voor eventuele reparaties aan de schoenen, zoals nieuwe zolen of hakken kunt u ook bij ons terecht.

Inlopen:

De bovenkant van uw schoenen is gemaakt van hoogwaardig leer, dat zich makkelijk aanpast aan de vorm van uw voeten. Het is daarom erg belangrijk dat u deze schoenen gedurende de eerste weken regelmatig draagt. Wel raden we u aan dit op te bouwen, draag ze in het begin enkele uren zodat uw voeten ook tijd krijgen om aan de schoenen te wennen. Mocht er tijdens deze inloopperiode problemen ontstaan, bel ons dan voor advies of een aanpassing.