STEUNZOLEN

Doel:

Ondersteunende, corrigerende, ontlastende werking om uw looppatroon gunstig te beïnvloeden.

Aanvragen van steunzolen:

De aanvraag voor steunzolen kan worden voorgeschreven door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of uw huisarts. Ook kunt u op eigen initiatief bij ons langskomen. U zult dan deskundig worden geadviseerd en er wordt zo nodig contact met uw huisarts of specialist gezocht.

Vergoeding:

De steunzool wordt door de meeste verzekeringen 1 x per jaar geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende verzekering vergoed. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding dan dient u zelf onze nota met een verwijzing van een specialist of huisarts naar uw verzekering te sturen. Het is belangrijk dat u voor de zekerheid uw polis nakijkt.

Kosten:

De prijs van een paar steunzolen hangt af van het type zool dat gemaakt moet worden en de eventuele aan te brengen voorzieningen. Deze kosten dient u te voldoen bij het afleveren (contant of per pin).

Aanmeten:

De orthopedisch schoentechnicus meet de steunzolen bij u aan. Daarna maakt hij een afleverafspraak met u.
U wordt bij het afleveren verzocht een goed paar schoenen mee te brengen, zodat de steunzool er passend in gemaakt kan worden. Tevens wordt de pasvorm en de functionaliteit gecontroleerd. De levertijd van steunzolen bedraagt ongeveer twee weken.

Service:

De steunzolen worden met de grootste zorg vervaardigd. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan direct contact met ons op. Mocht er een reparatie aan uw steunzolen nodig zijn, dan raden wij u aan dit door ons uit te laten voeren. Mocht het leer van de steunzolen versleten zijn, dan kunnen wij deze opnieuw bekleden. Eventuele (andere) beschadigingen zijn ook vaak nog te repareren.

Inlopen:

Het is normaal dat u aan het dragen van steunzolen moet wennen. Bouw het dragen van de zolen dan ook geleidelijk op. In drie tot vier weken kunt u gemakkelijk gewend raken aan uw steunzolen. Blijven de klachten aanhouden maak dan gerust een controle-afspraak.