VERBANDSCHOENEN

Een indicatie voor deze verbandschoen is bv: herstel na operatief ingrijpen, huiddefecten, oedeem, ulcera (wondjes) of tijdens een revalidatieperiode, waarbij de voetvorm en/of functie nog kan veranderen.

Aanvragen:

Verbandschoenen dienen altijd aangevraagd te worden door een revalidatiearts of een orthopedisch chirurg. Ook is het mogelijk ze zelf aan te schaffen en ze te gebruiken als pantoffel.

Vergoeding:

  • De aanvraag van uw specialist, samen met de offerte, sturen wij naar uw zorgverzekering ter verkrijging van een machtiging.
  • Uw verzekering vergoedt de verbandschoen 100%.

Deze voorziening zijn door ons met enkele extra mogelijkheden aan te leveren. Er zijn diverse breedte- en lengtematen verkrijgbaar. De verbandschoenen hebben een sluiting voor en achter met behulp van een rits en klittenband. Ze zijn verstelbaar en dus voor veel verschillende doelgroepen te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat ze in de wasmachine op 30 graden wasbaar zijn.

Verbandschoenen worden bijvoorbeeld gebruikt door mensen met een slechte handfunctie (reuma bijv.), mensen met wisselende voetomvang en mensen die vanwege het draaggemak een veilige voorziening kiezen. Daarnaast zijn er mensen die een dermate ernstige aandoening hebben dat de verbandschoen de enige mogelijkheid is om de voet te beschoeien. Denk hierbij aan een bedreigde voet of aan voetproblemen ten gevolge van diabetes. Ook leverbaar met een individueel op maat gemaakte steunzool. Verbandschoenen hebben wij altijd op voorraad; dus direct leverbaar.